CT לב – מה היא בעצם בודקת?

הרפואה המודרנית מביאה איתה חדשנות וטכנולוגיה מדהימות, כאשר כמות הבדיקות המסייעות לאיתור מחלות ומצבים רפואיים מורכבים היא אינסופית. אחת הבדיקות המסייעת לאתר מגוון של מצבים מורכבים בלב היא CT לב. מהי הבדיקה הזו, מה אפשר לגלות באמצעותה ומידע רלוונטי נוסף, מחכה לכם בשורות הבאות.

 

אז מה היא בדיקת CT לב?

הבדיקה מבוצעת ברחבי הארץ במכוני הדימות באמצעות סורק סיטי. היום יש מכונות סופר חדישות שבעצם מפחיתות בעשרות אחוזים את החשיפה לקרינה. מטרת הבדיקה היא לאבחן חמלת לב כלילית או מצבים רפואיים מורכבים אחרים של הלב. למעשה, מועברים ללב שלנו דם וחמצן משלושה עורקים. במצב שבו נוצרת היצרות באחד או יותר מהעורקים, מתחילים כאבים בחזה ובמצבים חמורים, עלולה להיווצר חסימה של עורק המעודד אוטם בלב, כלומר התקף לב, מצב שהוא מסכן חיים.

 

חשיבות הבדיקה

מדובר בבדיקה שהיא חלק בלתי נפרד מרפואה מונעת. בדיקה זו יכול לעזור לאבחן את אותה היצרות וכך אפשר יהיה להתאים טיפול מונע ולמנוע את התפתחותה של המחלה. הבדיקה איננה פולשנית והיא מדגימה את מראה דופן העורקים. בבדיקה זו ניתן לאבחן גם היצרויות מאוד קטנות, כאלה שאפילו לא ניתן לראות בתהליך צנתורי. באתר של mar-ltd.com תוכלו לברר לגבי ביצוע הבדיקה, התהליך ופניות תורים.

 

מי צריך לבצע את הבדיקה?

כל מי שסובל מכאבי חזה ועבר בדיקת מיפוי או אקו של הלב והתשובות אינן חד משמעיות. גם מטופלים שעברו תהליך צנתור והממצאים לא חד משמעיים, צריכים לבצע את הבדיקה. בנוסף, מטופלים שעברו ניתוח לב, ניתוח לב עם מעקפים ועדיין סובלים מכאבים, לרוב יומלץ להם על ידי הקרדיולוג לבצע את הבדיקה גם כן.

תמונה של גיורא מלמד
גיורא מלמד

אחרי שלא מצאתי בשום מקום אחר את מבוקשי, שמתי לעצמי כיעד להקים ולרכז מידע נגיש לגימלאים גיל הזהב, מקווה ומאמין שתמצאו ערך רב בתוכן באתר.