אימוני כושר לגיל השלישי

כולנו יודעים ומבינים את החשיבות של ביצוע פעילות גופנית לאורך זמן. פעילות גופנית עוזרת לשמור על גוף חזק ובריא, מסייעת בהזרמת דם וחמצן לתאים, לשרירים ולכל האיברים בגוף ומפחיתה את הסיכון בצורה משמעותית לחלות במחלות לב וכלי דם, מחלות נוירולוגיות, בעיות הקשורות ללחץ דם גבוה, סוכר גבוה, כולסטרול גבוה ועוד. אימוני כושר חשובים בכל גיל, והם חשובים עוד יותר בגיל השלישי, הכל בשביל לשמור על בריאות וחוזק, נפשי ופיזי.

 

במה תורמים אימוני כושר לגיל השלישי?

בגיל השלישי הגוף שלנו חשוף למגוון רחב של מצבים רפואיים, בשל העובדה שהוא חשוף לתהליכי הזדקנות טבעיים שהגוף עובר. ככל שהזמן עובר, הגוף פחות חזק, המפרקים פחות גמישים, התאים מתחדשים בקצב איטי יותר והדם והחמצן זורמים גם הם בקצב איטי. לכן, חשוב מאוד להקפיד ולבצע פעילות גופנית גם בגיל השלישי. פעילות גופנית כמו הליכה, שחיה, רכיבה על אופניים – כלומר פעילויות שהן אירוביות במהות שלהן עוזרות לחזק את שריר הלב, תורמות לשמירה על גמישות וחוזק המפרקים ומפחיתות את הסיכוי למה שנקרא אוסטיאופרוזיס, בריחת סידן בשל חולשה של העצמות. בנוסף, פעילות גופנית המסייעת בחיזוק השרירים כמו אימוני כוח, יוגה, פילטיס, אימוני גמישות, תורמים רבות לשמירה על גוף מאוזן וחזק.

 

איך ניתן לשמור על שגרה קבועה של פעילות גופנית בגיל השלישי?

ובכן, יש כמה דברים שאפשר לעשות בכדי לשמור על שגרה של פעילות גופנית גם בגיל השלישי. הדבר הראשון ואולי הטוב ביותר שאתם יכולים לעשות הוא להתאמן בחברותה. אם תצטרפו לקבוצת אימונים, בה יש אנשים שאתם מתחברים אליהם, כזו שגם יש לכם חיבור למדריך או למדריכה, יהיה לכם הרבה יותר קל להתמיד בפעילות לאורך זמן. עוד דבר שיכול לעזור לכם, הוא לבחור פעילות שאתם אוהבים. למשל, בני הגיל השלישי אוהבים הרבה פעמים לצאת להליכה בחיק הטבע, למשל בפארק שמסביב עצים ובריזה נעימה או בחוף הים בשעות מוקדמות או מאוחרות של היום, אז האוויר נקי וטוב יותר. יש בריזה. בנוסף, כדאי להקפיד על ימים קבועים, בהם אתם יודעים שזו שעת הפעילות שלכם ואז יותר קל להתמיד ולשמור על שגרה לאורך זמן.

 

ועוד כמה טיפים מומלצים הקשורים לשמירה על הבריאות

  1. נסו לשלב את הפעילות הגופנית עם דגש על תזונה נכונה ומאוזנת – תפריט המכיל כמות גבוהה ומגוונת של ירקות ופירות, דגנים מלאים, חלבון רזה מהחי או מהצומח ופחמימות מלאות.
  2. שתו הרבה מים בעיקר אחרי פעילות גופנית.
  3. הקפידו על שינה של 5-7 שעות בלילה ואם ניתן לנוח במהלך היום, זה מבורך גם כן.
  4. שאתם בחופשה, הקפידו להזיז את הגוף, גם אם זה אומר שלא תבצעו פעילות גופנית שאתם רגילים אליה למשך כמה ימים.
  5. שלבו פעילות גופנית המותאמת לגיל שלכם. למשל פלדנקרייז ידועה בתור פעילות מצויינת עבור בני הגיל השלישי, שכן היא שומרת על תנועתיות ועל זרימה אנרגתית טובה. גם צ‘י קונג, פילטיס מזרן ויוגה מסוג ינגר מצויינות למטרות של גילאים אלה כמו שמירה על חוזק שרירי, יציבות ושיווי משקל.

 

 

לסיכום, יש חשיבות רבה בשמירה על שגרת פעילות בכל גיל, שכן פעילות גופנית לא רק חשוב בהיבט הפיזי. היא גם תורמת לנו בהיבט הנפשי, שכן היא משפרת את מצב הרוח שלנו, תורמת לפעילות הורמונלית תקינה, מעודדת הפרשת של אנדרופינים ומייעלת תהליכים אנרגתיים. כעת, כל שנותר לכם הוא למצוא את הפעילות המועדפת עליכם ולהתחיל לזוז.

גיורא מלמד
גיורא מלמד

אחרי שלא מצאתי בשום מקום אחר את מבוקשי, שמתי לעצמי כיעד להקים ולרכז מידע נגיש לגימלאים גיל הזהב, מקווה ומאמין שתמצאו ערך רב בתוכן באתר.