בדיוק כשהיית בטוח שמרגרינה בריאה יותר מחמאה, שמעת על משהו שנקרא חומצות שומ טרנס. ומה זה בכלל חומרים נוגדי חמצון? איך בדיוק אתה אמור לקבל אותם? אולי אתה צריך פשוט לקחת גלולת ויטמין ולשכוח מזה? אין זה מפתיע שאנשים מוצאים את שפע המידע התזונתי המפורסם בתקשורת, מבלבל וקשה למעקב. יחד עם זאת, אתה יכול להשפיע על בריאותך באמצעות ביצוע שינויים הגיוניים בתזונה.
ככל שאנשים מתבגרים, איכות תזונתם הופכת להיות חשובה יותר מתמיד. תזונה נכונה חיונית לכל דבר, החל מבריאות הראייה ועד למערכת החיסונית שיכולה להילחם בזיהומים, לשפר את החוסן הגופני ולמנוע מחלות לב. מאמר זה מספק מספר טיפים חשובים המסייעים לבני גיל הזהב לחיות חיים בריאים ועדיין ליהנות מאוכל טוב.
לחשוב בצבע. ככל שהתזונה צבעונית יותר, כך היא נלחמת יותר במחלות. הקפד על לפחות שלושה צבעים בצלחת בכל ארוחה. הקפד על אכילת פירות וירקות חדשים מידי שבוע, כמו גם על אכילת לפחות חמש מנות פירות וירקות מידי יום. ניתן לשלב פירות יער עם גלידה, יוגורט, עוגות ועוגיות. העדף לחם מחיטה מלאה על פני לחם לבן או כעכים. אכול עגבניות בכל הזדמנות.
ליהנות ממאכלים מיוחדים אהובים – במתינות. אתה יכול ליהנות מהעוגה או העוגיות האהובות עליך, כל עוד שאתה אוכל אותן במתינות. גם חטיפים וקינוחים צריכים להיאכל במתינות, או לחלוק אותם עם אחרים.
לאכול יותר דגים. אכילת שני גרם דגים בלבד ביום מפחיתה את הסיכון להתקף לב בארבעים עד שישים אחוזים בקרב אנשים שנמצאים בסיכון למחלות לב. חומצות השומן בדגים מציעות אף יתרונות לאנשים עם יתר לחץ דם, דלקת מפרקים וסוכרת.
הרחק את הבשר. במקומו, התמקד בהרכבת ארוחות המכילות בעיקר, פירות, ירקות ודגנים מלאים כגון בורגול, אורז מחיטה מלאה, שעורה וקינואה.
הקפד על בחירות טובות יותר של שומנים ושמנים. בחר מרגרינה אורגנית שאינה מכילה חומצות שומן טרנס, שמור את החמאה לצריכה מתונה באירועים מיוחדים, והעדף שמן זית או קנולה, אך גם בהם השתמש במתינות.
הקפד על צריכת סידן וויטמין D. אנשים מבוגרים זקוקים ל-1,200 מיליגרם ליום של סידן, כולל במוצרי חלב דלי שומן או ללא שומן. מיץ תפוזים יומי מועשר בסידן ויש להתייעץ עם הרופא לגבי תוסף סידן המכיל ויטמין D.
תוסף מולטי ויטמין ומינרלים. בחר אחד שמתאים לקצבת הוויטמינים היומית של חומרים מזינים במאת האחוזים. התייעץ עם הרופא על מנת לוודא שבחרת את הוויטמין המתאים לצרכים שלך.
מעל לכל, זכור ליהנות מאוכל. אכילה בריאה גמישה ועשויה להשתנות בהתאם ללוח הזמנים, הרגשות, רמת הרעב והבריאות הכללית בכל זמן נתון. יש להקפיד על הרגלים בריאים לטווח הארוך. שינויים קטנים ומתמשכים הם אלו שמשמעותיים.