כך תשפרו את שגרת הפעילות הגופנית שלכם

”קר בחוץ“, ”חם מדי“, ”לא ישנתי בלילה“, ”יש לי כאב ראש“, ”הפרטנר הקבוע שלכם הבריז“, אלו הם רק חלק מהתירוצים שגורמים לכולנו להפסיד אימון. אבל וזה אבל גדול, שאנחנו מפספסים אימון אנחנו מלאים ברגשות אשם ודי מתבאסים על עצמנו ושאנחנו נלחמים בעצמנו ומבצעים אותו, אנחנו מרגישים הרבה יותר טוב. ובכל זאת, לא פשוט לשמור על שגרת פעילות גופנית קבועה והחיים מלאים במשימות, דאגות ובלתמ“ים שעלולים ברגע אחד לשבור את הרצץ. אם גם אתם מזדהים עם הנאמר, הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לשמור על שגרת אימונים רציפה ולא לוותר לעצמכם!

 

אביזרים שכדאי לאמץ בשגרת הפעילות הגופנית שלכם

  • אוזניות אלחוטיות – אוזניות לגמרי יכולות לשפר את חווית האימון שלכם. בין אם אתם מתאמנים אימוני משקולות וכוח באוויר בפתוח, בין אם רצים, הולכים או רוכבים על אופניים, אוזניות אלחוטיות, יאפשרו לכם להאזין למוזיקה שאתם הכי מתחברים אליה ולהתמיד באימון לאורך זמן. זה לגמרי משנה את כל האפקט של האימון!
  • שעון חכם – שמגדירים מטרות ויודעים את נתוני הביצועים שלנו, זה נותן מוטיבציה להמשיך. לכן, כדאי לרכוש שעון חכם שיציג בפניכם נתונים כמו BMI, דופק, משקל, קלוריות שנשרפו ועוד.. ככה תוכלו אחת לשלושה חודשים להגדיר מטרות ולראות אם אתם עומדים בהן.
  • בגדים תואמי אימון – כדאי לרכוש בין 2-4 סטים של ביגוד המתאים באופן ספציפי לפעילות שאתם מבצעים. כדאי גם לחפש תכונות מיוחדות בביגוד. למשל, אם אתם רצים, שווה להשקיע בחליפת ריצה מנדפת זיעה מסוג Dry fit, גרבי ריצה, נעלי ריצה לא פחות ממעולות, כובע ומשקפי ספורט. אם אתם שוחים, שווה לבחור בבגד ים שמתאים גם לחורף, משקפת טובה וחלוק ליציאה מהמים.

 

מתאמנים עם חבר/ה? כדאי שתהיה לכם תכנית Back Up

יש המון יתרונות בלהתאמן בצוותא. זה נותן מוטיבציה, דוחף אותנו להמשיך, להתמיד וגם זה ממש נחמד, כי אפשר לדבר והאימון עובר יותר בכייף. אחרי האימון אפשר לאמץ איזה קפה נחמד, אבל זה לא חובה. אבל מה קורה שהפרטנר חולה, נוסע לחופשה, עובד קשה למשך תקופה או פשוט מבריז? אתם חייבים שתהיה לכם תכנית גיבוי למקרים כאלה כדי שלא תפספסו את האימון שקבעת. למשל, נניח שאתם הולכים בכל בוקר עם השכנה שלכם כבר תקופה די ארוכה. ונניח שהיא חטפה שפעת ולא יכולה להצטרף השבוע לאימונים. תדאגו לתכנית ב‘. למשל, תוכלו להחליט עם עצמכם שכאשר השכנה לא מגיעה מכל סיבה שהיא, אתם מעתיקים את ההליכה שלכם למקום שאתם ממש אוהבים כמו חוף הים או הפארק. תוכלו גם להחליט שאתם ממירים את ההליכה באימון אחר שאתם מתחברים אליו כמו יוגה למשל. כל דבר שיגרום לכם להמשיך לזוז!

 

אתגרו את עצמכם

בשלב מסוים, הגוף מתרגל לאימונים ספיציפיים. לכן, חשוב מאוד לאתגר את הגוף. יש כמה דרכים לעשות את זה. דרך אחת היא להוסיף עצימות. למשל, אם אתם הולכים בקצב 6, כדאי לנסות להגביר את הקצב. אם אתם רצים בקצב 5.5, נסו לשנות את זה. דרך נוספת היא להוסיף כמות. כלומר, אם התרגלתם לרוץ 5 ק“מ, נסו בהדרגה להוסיף 100 מ‘ בשבוע. אם התרגלתם לשחות 40 דקות, נסו להעלות בכל אימון את השחיה בשתי דקות עד שתגיעו לשעה. עוד דבר שאפשר לעשות הוא לשלב אימונים אחרים. אם נניח אתם מתאמנים פעילות אירובית, שווה לשלב אימוני גמישות וכוח וגם להיפך.

גיורא מלמד
גיורא מלמד

אחרי שלא מצאתי בשום מקום אחר את מבוקשי, שמתי לעצמי כיעד להקים ולרכז מידע נגיש לגימלאים גיל הזהב, מקווה ומאמין שתמצאו ערך רב בתוכן באתר.