גמילה מתרופות – מה היא השיטה הטובה ביותר

תרופות הן ללא ספק משהו שמוכר כמעט לכל בית במדינת ישראל ובעולם כולו. אנחנו צורכים תרופות לרוב במטרה לטפל בבעיה או בסימפטום רפואי כלשהו – כזה שקשה לנו ההתמודדות מולו בצורה טבעית. בין אם מדובר על מצבים שונים לדוגמת – קשיים בשינה, כאבים במערכת השיניים, כאבי שרירים, וכיוצא בזאת – כיום ניתן למצוא תרופה אשר תהינה רלוונטית ותטפל בכל תסמין רפואי שכזה. הבעיה עם תרופות – היא שעל אף שמדובר על דבר חיובי למדי, וחוקי מכל בחינה ומכל מעמד – בסופו של תרופות רבות ממכרות בצורה בלתי ניתן לתיאור. עובדה זו, מביאה אנשים רבים שתמכרים לתרופות להיות זקוקים למעבר של גמילה מתרופות, ובשורות הבאות נרחיב עוד על גמילה מתרופות ועל מה היא השיטה הטובה ביותר לגמילה מתרופות.

בתור התחלה – מה היא התמכרות לתרופות?

על פי הגדרתה – תרופה נחשבת כסוג של חומר, או תרכובת של מספר חומרים, שנועדו להמעיט בסימפטומים המורגשים בעקבות מצב רפואי כלשהו. במרב המקרים, בני אדם ייצרכו תרופות במטרה להקל ולטפל במחלה שמופיעה אצלם, וכך גם במרב המקרים – אותם אנשים מפסיקים לצרוך את הסמים לאחר חלוף המחלה. אולם, ישנם אנשים מסוים שלא מצליחים להפסיק את השימוש בתרופה שהם נוטלים, גם לאחר חלוף המחלה, ומצב זה כמובן מתייחס להתמכרות לתרופות. מבין התרופות אליהן ניתן להתמכר, תוכלו למצוא – משככי כאבים, סירופ שיעול, פרקוסט, וכיוצא בזאת.

האם יש שיטה אחת נכונה לגמילה מתרופות?

כאשר אנחנו מתמודדים עם בן אדם שחווה גמילה לתרופה או מספר תרופות מסוימות – אין דרך אחת לגשת לטיפול בהתמכרות של אותו האדם. אולם, אנחנו יכולים להגיד בוודאות כי ברגע שאתם רואים אדם שמתמכר לתרופה בצורה כזו או אחרת – עלינו לעזוב את הכל ולפנות לגורמים מקצועיים שיוכלו ללוות ולסייע לאותו הבן אדם במטרה שיוכל להיגמל מהתרופות אותן הוא נוטל.

גיורא מלמד
גיורא מלמד

אחרי שלא מצאתי בשום מקום אחר את מבוקשי, שמתי לעצמי כיעד להקים ולרכז מידע נגיש לגימלאים גיל הזהב, מקווה ומאמין שתמצאו ערך רב בתוכן באתר.