אין זה קשה לשים לב לאנשים במגוון גילאים אשר לוקים בגמישות יתר. מדובר במצב שבו המפרקים שלהם מאפשרים לבצע תנועות בטווח שחורג מהנורמה ויש לכך לא מעט דוגמאות. יש אנשים שאפשר לראות שהם יכולים לקפל את האצבעות בצורה חריגה ושונה ויש כאלה שהברכיים שלהם יכולות להתקפל מעט יותר מלפנים. ברוב המקרים מאבחנים גמישות יתר כבר בגילאים צעירים שבהם ממילא עוקבים אחרי ההתפתחות הפיזית והגופנית של תינוקות ופעוטות. ברוב המקרים אין עם זה בעיה רפואית אך תמיד כדאי ומומלץ לקבל ייעוץ מקצועי מרופא שמכיר את התחום הרפואי של הפרקים בגוף – רופא ראומטולוג. מכיוון שהפרקים הם אזורים מיוחדים ויש להם מורכבות פיזיולוגית הרי שיש להם גם ענף רפואי משלהם וחשוב לדעת את זה.
מה חשוב לדעת על גמישות יתר?
כאמור, באופן כללי אפשר לומר שאין מדובר בתופעה שיש בה בעייתיות רפואית וברוב במקרים מי שלוקה בה אפילו לא ירגיש כאב או חוסר נוחות. במקרים שבהם בכל זאת כן חשים חוסר נוחות חשוב לקבל ייעוץ מקצועי. באתר האינטרנט amarilyo.com אפשר להתוודע לנושאים רבים שקשורים לא רק לגמישות יתר אלא גם לכל הנושא המרתק של תפקוד המפרקים בגוף, מה שמאפשר להבין טוב יותר ולעומק אודות עניין זה. אחרי שמבינים בדיוק איך פועל המפרק ומה קורה במקרים אלו – קל יותר להבין את המצב של הגוף וכאמור להגיד לרופא דברים משמעותיים שיעזרו לו לקבל את ההחלטה בנוגע לאבחנה מדויקת ככל האפשר. יש אנשים שאוהבים לדעת בדיוק מה קורה בגוף שלהם או של הילדים שלהם וקבלת מידע ממקור מהימן תהיה חשובה ומשמעותית.
החשיבות של הכרות מעמיקה עם כל מצב רפואי
כל אחד רוצה וצריך לדעת לעומק מה יש לו ואיך הגוף שלו מתפקד. בין אם מדובר בעניין שמצריך מעקב צמוד ובין אם מדובר בנושא שאין בו שום בעייתיות תמיד חשוב לשמוע את הדברים מרופא מומחה בעל ידע נרחב וניסיון ספציפי בתחום המדובר. לא הרבה אנשים סובלים מגמישות יתר ולכן חשוב שלא להסתפק בתשובות של רופא משפחה או רופא כללי אלא לפנות לרופא ראומטולוג שיאבחן את המצב לאשורו וימליץ על דרך ההתמודדות וההתנהלות הנכונה ביותר. כך הדבר בנוגע לגמישות יתר אצל מבוגרים וכך הדבר בנוגע לגמישות יתר שמאובחנת אצל ילדים, פעוטות או תינוקות רכים.