רוצים לדעת יותר על מחלות נוירולוגיות? הנה הכתבה שתעשה לכם סדר

המונח מחלות נוירולוגיות מתאר בעצם מחלות אשר כוללות הפרעות שפוגעות בתפקוד מערכת העצבים המרכזית, אותה מערכת אשר כוללת את המוח עצמו, את גזע המוח, את חוט השדרה וכן גם את המוח הקטן, זאת בנוסף למחלות הפוגעות במערכת העצבים ההיקפית. במהלך כתבה זו, צוות המומחים שלנו החליט לרכז עבורכם מספר נקודות שחשוב לדעת על מחלות נוירולוגיות וכל הסובב סביב נושא זה. 

 

מחלות נוירולוגיות – מה גורם להן?

לפני שאתם ניגשים לבדיקות חשובות שעליכם לערוך כדוגמת בדיקת EMG, הרי שקודם לכן עליכם להבין מהם הגורמים המרכזיים של מחלות נוירולוגיות. למעשה, ניתן לחלק את אותן מחלות על פי הגורמים השונים שלהן או לסירוגין, בהתאם למערכת הספציפית שתפקודה נפגע בעקבות המחלה: 

  • מחלות דיסאימוניות – מחלות אלו הן בעצם מחלות בהן הפגיעה במערכת השרירים והעצבים מתרחשת בעקבות מנגנון דלקתי, מנגנון בו מערכת החיסון בעצם תוקפת מרכיבים שונים של הגוף. בין הדוגמאות למחלות אלו ניתן למנות טרשת נפוצה, פולימיוזטיס, CIPD ועוד.

  • הפרעות תנועה – מדובר עצם על קבוצת מחלות נוירולוגיות בהן הפגיעה העיקרית היא במערכת אשר אחראית על הבקרה על תנועת הגפיים והגוף. בעקבות פגיעה זו, בדרך כלל מתפתחות הפרעות תנועה קשות אשר באות לידי ביטוי ברעד, הפרעות הליכה, תנועות לא רצוניות ועוד. בין מחלות אלו ניתן למנות פרקינסון, כוריאה וטיקים.

  • אפילפסיה – אפילפסיה זו קבוצת מחלות בהן מתרחשת התפרקות חשמלית פתאומית במוח, כאשר אותה התפרקות בעצם גורמת לאדם החולה לסבול מפרכוסים, אובדן הכרה, תחושת בלבול ובמקרים מסוימים אפילו להביא את החולה עד לכדי מצב של אובדן זמני של תפקוד המוח. 
גיורא מלמד
גיורא מלמד

אחרי שלא מצאתי בשום מקום אחר את מבוקשי, שמתי לעצמי כיעד להקים ולרכז מידע נגיש לגימלאים גיל הזהב, מקווה ומאמין שתמצאו ערך רב בתוכן באתר.