אקזמה – מהי ואיך ניתן להיפטר ממנה?

אקזמה היא ביטוי כללי למגוון של דלקות עור שלא נגרמות כתוצאה מזיהום. בדרך כלל היא נוצרת על רקע גנטי ומחלות אלרגיות. היא גורמת לגירודים, יובש, פריחה בעור, גלדים והיא מופיעה אצל רוב האנשים על הפנים ועל הרגליים, אך עלולה להופיעה גם באזורים אחרים.

 

מי נמצא בקבוצת סיכון ואיך התסמינים באים לידי ביטוי?

פעוטות, ילדים, בני נוער ומבוגרים הסובלים מאלרגיות, אסטמה של העור וקדחת השחת נמצאים בסיכון גבוה יותר להיווצרות אקזמה. הפריחה מופיעה בתצורה של כתמים מאוד מגרדים המאופיינים ביובש. באזורים שבהם יש אקזמה, בדרך כלל העור עבה יותר והפריחה יכולה להופיע גם בקפלים של הרגליים, הפנים, הצוואר והידיים. שהפריחה מופיעה בעורם של תינוקות וילדים, היא יכולה להתפרץ גם בחלק הפנימי של המפרקים. חשוב מאוד להימנע מגירוד בשל העובדה שהוא מוביל להיווצרות פצעים ואף עלול לגרום לזיהום.

 

מה גורם לאקזמה?

ממש כמו אסטמה של העור, גם אקזמה עלולה להתפרץ בשל סיבות גנטיות. כלומר, קיימים גנים מסוימים שמעודדים את העור להיות עדין ומאוד רגיש. שינויים קיצוניים במזג האוויר, לחץ וסטרס נפשיים – אלו מעודדים התפרצויות של אקזמה. גם חשיפה גבוהה לאריגים ובדים סינטטיים כמו צמר, פוליאסטר וכדומה יכולים לגרום לזה. מזג אוויר חם במיוחד, זיעה וחומרים כימיים בסבונים ומוצרים קוסמטיים מגבירים את הסיכון לכך.

 

איך מונעים ומטפלים?

המטרה היא למנוע את היובש שנוצר בעור ולהפחית את הגירוד. שימוש בתכשירים מיוחדים אותם מומלץ למרוח על עור רטוב אחרי המקלחת מסייעים לשמור על הלחות. ניתן גם לרכוש מוצרים ללא מרשם או עם מרשם בהתאם לחומרת הבעיה. כדאי לעשות שימוש בבדים טבעיים ולשמור על עור נקי ויבש.

גיורא מלמד
גיורא מלמד

אחרי שלא מצאתי בשום מקום אחר את מבוקשי, שמתי לעצמי כיעד להקים ולרכז מידע נגיש לגימלאים גיל הזהב, מקווה ומאמין שתמצאו ערך רב בתוכן באתר.